Милан објавија јубилеен дрес на нивниот домашен дрес, прославувајќи ја 120-годишнината од основањето на клубот.

„Пума“ го објави дизајнот на дресот со Бразилецот Сусо, на кои логото на компанијата, грбот на клубот и спонзорот „Флај Емиратс“ се златни. Под грбот е бројката 120, одбележувајќи го јубилејот, а на задниот дел под јаката има 1899-2019 и златно „ѓаволче“.

Покрај тоа, на задниот дел има и изјава од основачот на клубот, Херберт Килипин: „Ние ќе бидеме тим на ѓаволи. Нашите бои ќе бидат црвена како огнот и црна како стравот кој ќе го предизвикаме кај нашите противници“.

Се очекува „Диаволо“ да дебитира со дресот на дуелот со Сасуоло на „Сан Сиро“ на 15 декември.

 

View this post on Instagram

 

Here’s to 120 years of @acmilan 🔑🔴⚫️

A post shared by PUMA Football (@pumafootball) on