Додека Лука Модриќ ја прославуваше својата „Златна топка“, прекинувајќи ја деценијата доминација на Роналдо и Меси, Нејмар реши да се забавува на поинаков начин.

Нејмар, од кого се очекуваше дека ќе биде човекот кој ќе ја прекине супериорноста на Роналдо и Меси, беше само 12. на гласањето на „Франс фудбал“ и иако церемонијата беше блиску до неговиот дом, тој реши да се забавува со „Кол оф дјути“.