Top Sport

Новинар почина во текот на натпреварот Аргентина-Холандија

Смртта на американскиот новинар Грант Вол (49) во Катар привлекува се поголемо внимание.

Репортерот на „CBS Sport“, почина на натпреварот помеѓу Аргентина и Холандија.

Вал неодамна беше во центарот на вниманието, кога на натпреварот помеѓу САД и Велс сакаше да влезе во дрес со ЛГБТ знамето.

Неговиот брат Ерик, кој е геј, верува дека Грант бил убиен.

„Јас сум причината поради која носеше дрес со ЛГБТ знамето на Светското првенство. Не верувам дека брат ми штотуку почина, верувам дека е убиен“, рече Ерик.

Инаку, многу луѓе се простија од Вал, меѓу кои и Леброн Џејмс, за кого овој новинар ја напиша првата статија, кога се појави.

Scroll to Top