Top Sport

Трагедијата на Жан-Пјер Адамс – ексфудбалерот на ПСЖ кој е во кома 39 години

Поранешниот дефанзивец на Пари Сен-Жермен, Жан-Пјер Адамс овој месец наполни 73 години, и останува 39 години во кома по катастрофалната реакција на анестетик при операција на коленото.

Адамс се повредил на 17 март 1982 година, и морал да оди на операција на коленото, за што добил анестетик кој требало да го држи во несевест неколку часа. Неговата сопруга, Бернадет, оттогаш се грижи за него, бидејќи тој не е способен воопшто да се движи.

„Никој не заборава на подароците за Жан-Пјер за неговиот роденден, за Божиќ. Му купувам работи да има убава околина“, вели Бернадет.

Scroll to Top