Фудбалерот на Газијантеп, Мухамед Демир, имал свое шоу на натпреварот против Ризеспор кој неговиот тим го доби со 2:0.

Газијентеп победи со головите на Соуса во 52 и Џилобоџи во 92 минута. Помеѓу двата гола на Газијантеп свое шоу имаше Демир кој ви интервал од четири минути промаши два пенали.

Првиот удар од белата точка Демир не успеа да го претвори во гол во 57 минута. Кога четири минути подоцна за Газијантеп судијатан додели учте еден пенал тренерот Мариујуш Сумудица се обидел да му каже пеналот да го изведе Максим, но Демир не ја послушал одлуката на тренерот и него реализира и вториот пенал.