Top Sport

Зошто? Јапонски меч стартуваше со мајмун во дрес (видео)

Јапонската култура понекогаш изгледа толку далечно и неразбирливо за сите нас, а тоа секогаш се пресликува и во светот на фудбалот и нивната Џеј-лига.

Неделниот дуел меѓу Серезо Осака и Висел Кобе приреди еден таков момент во кој имате повеќе прашања отколку одговори. Осака стигна до рутинска 3:1 победа над тимот на Лукас Подолски, меѓутоа случките пред мечот беа навистина чудни.

Мајмун облечен во дресот на Серезо беше задолжен да ја донесе топката до судијата. Зошто?

Scroll to Top