Top Sport

Коби со зборови за поддршка за Хејворд

Во последниот меч од својата кариера со Лос Анџелес лејкерс, Коби Брајант ги испрати Јута џез со 60 поени, а голем број од тие поени дојдоа над тогашниот играч на тимот, Гордон Хејворд. Меѓутоа, двајцата никогаш не ја криеја меѓусебната почит која ја имаат.

Сега, по страшната повреда на Хејворд во првиот натпревар за Бостон селтикс, Брајант реши да му пружи поддршка на својот пријател преку Фејсбук.

„Биди тажен, биди лут, биди исфрустриран. Врескај. Плачи. Кога ќе се разбудиш ќе мислиш дека беше само кошмар, но реалноста е таа. Ќе се обидеш да го вратиш тој ден, тој натпревар, но реалноста не ти дава шанси за такво нешто. Време е да се фокусираш на тоа што го правиш, да се подготвиш за операција, да ги прашаш сите потребни прашања за да имаш поголеми шанси за опоравување. Патот е долг, но ќе најдеш и убавина во борбата да правиш едноставни работи. Ќе благодариш што можеш да одиш, да трчаш, да тренираш. Вербата ќе расте со секој напор. Ти посакувам најдобра среќа на овој пат, мој брату“, напиша Коби.

Фантастична порака од фантастичен спортист.

Be sad. Be mad. Be frustrated. Scream. Cry. Sulk. When you wake up you will think it was just a nightmare only to realize it’s all too real. You will be angry and wish for the day back, the game back THAT play back. But reality gives nothing back and nor should you. Time to move on and focus on doing everything in your power to prepare for surgery, ask all the questions to be sure you understand fully the procedure so that you may visualize it in your subconscious while being operated on and better the chance of it’s success. Then focus on the recovery process day by day by day. It’s a long journey but if you focus on the mini milestones along the way you will find beauty in the struggle of doing simple things that prior to this injury were taken for granted. This will also mean that when you return you will have a new perspective. You will be so appreciative of being able to stand, walk, run that you will train harder than you ever have. You see the belief within you grow with each mini milestone and you will come back a better player for it. Best of luck to you on this journey my brother #mambamentality always.

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Scroll to Top