Top Sport

Џумхур: Американските тенисери се арогантни, Сок е најлошиот!

Најдобриот тенисер од Босна и Херцеговина, Дамир Џумхур во интересно интернет-интервју со „Спорт клуб“ зборуваше за тоа каков е односот на американските тенисери кон тие од Европа, а посебно кон тие од Балканот.

„Овие ’наши’ тенисери ќе ги изземам, бидејќи со сите нив сум во фантастични односи. Најпозитивен лик од другите е Гаел Монфис, и тоа ќе ви го потврдат 99 отсто од тенисерите. Секогаш интересен, насмеан и никогаш не прави проблеми. Вистински позитивец. Од друга страна, Американците се најлоши за нас балканците и европјаните. Можам да споменам еден од нив, Џек Сок. Тој ќе помине пет пати покрај тебе во текот на денот и секогаш ќе ја спушти главата и нема да те поздрави. Срамежлив? Не, тој е арогантен. Едно време мислев дека е до мене, но потоа во разговори со другите тенсиери заклучивме дека Американците се такви. Да, 90 отсто од нив. Еден ден ќе ти зборува, следниот се прави дека не те познава“, вели Џумхур.

Scroll to Top