Top Sport

Фемке Бол го собори светскиот рекорд на 400 метри во сала

Холандската атлетичарка Фемке Бол го собори сопствениот светски рекорд во трката на 400 метри во сала за време на холандското првенство во Апелдрон.

Фемке Бол ги истрча рекордните 400 метри за 49,24 секунди.

Претходниот светски рекорд беше 49,26 секунди, кој исто така го држеше холандската атлетичарка.

Scroll to Top