Top Sport

Ѓоковиќ: Не сум баш во идеална состојба

Новак Ѓоковиќ неочекувано тешко ги мина првите две рунди на Австралија опен.

Повеќе од седум часа му требаа на 10-кратниот шампион во Мелбурн да ги елиминира Дино Прижмиќ и Алексеј Попирин.

Затоа, се наметна прашањето, која е причината за неговиот бавен старт: настинката, зглобот или нешто трето?

Од се по малку“, рече Ѓоковиќ и додаде:

„Не сум баш во идеална состојба, што влијае на интензитетот на мојата игра, а донекаде и на мојата мотивација. Се обидувам да ја најдам витинската игра и покрај сите тешкотии. Во овој момент работите се такви, но далеку од тоа е дека се жалам, тоа се околностите во кои се наоѓам. Ги прифаќам и се трудам да го искористам најдоброто од себе“.

Scroll to Top