Top Sport

Кога борењето ќе се трансформира во ММА борба!

Од Русија повторно спортски куриозитет. Еден боречки меч на Рускиот јануарски шампионат во Смоленск, неверојатно прерасна во ММА борба и дисквалификација на двајцата борачи.

Конфликтот помеѓу Бабули Цолоев од Република Ингушетија и Алан Багаев од Република Северна Осетија почна откако двајцата нетрпеливоста ја решија со тупаници пред да бидат раздвоени од тренерите и судиите.

Организаторите се плашеа дека конфликтот ќе продолжи во соблекувалните, пред да ја смират ситуацијата со разговор со тренерите.

Scroll to Top