Трката на хронометар на етапната Тирено-Адриатико беше одбележена со страотен судар, откако еден пешак несфатливо реши да ја премине улицата и покрај полициското присуство и оградите за да налета на тимот на Бора-Хансгрое.

Иако последиците изгледаат страшно, за среќа сите вклучени се во стабилна состојба во локалната болница без посериозни повреди.