Top Sport

УФЦ: Пимблет го „реши“ Варгас во првата рунда

Британската ММА сензација, Педи Пимблет ја израдува публиката во Лондон со импресивна победа во првата рунда во мечот во средна категорија против Казула Варгас, најавувајќи дека може да биде вистински кандидат за појасот во најконкурентната категорија.

Пимблет го изддржа првиот напад на мексиканскиот противник, за потоа да го собори на подот и да го примора да се предаде по 3:49 во првата рунда откако го фати во „клинч“.

Scroll to Top