Top Sport

(Видео) Дубоа со технчки нокаут го победи Хрговиќ

Даниел Дубоа го победи Филип Хрговиќ и стана стана привремен светски шампион на ИБФ. Дубоа дојде до победата во осмата рунда кога судијата по консултација до докторот реши да го прекине мечот.

Во првите шест рунди се водеше голема борба во која и двајцата боксери си зададоа бројни тешки удари. Сепак, се чинеше дека Дубоа многу подобро се справува со нив од Хрговиќ. Британецот во втората рунда му нанесе повреда на лицето на Хрговиќ.

Ова му создаде проблеми на хрватскиот боксер во продолжението од мечот.

Во седма рунда, Дубоа му зададе неколку сериозни удари на Хрговиќ, кого конгот го спаси од нокаут. Сепак, не можеше да се спаси во осмата, кога судијата го повика лекарот на консултација, а тој заклучи дека Хрговиќ не може да го продолжи натпреварот поради повредите на лицето.

Scroll to Top