Top Sport

ЕХФ го суспендираше Начевски на две години и го казни со 5.000 евра

Европската ракометна федерација (ЕХФ) го казни македонскиот ракометен функционер Дрган Начевски со двегодишна суспензија и казна од 5.000 евра по приказната на данската телевизија „ТВ2“, во која тој е во разговор со наводен кинески бизнисмен.

Начевски во тој разговор зборува за местење на мечеви, но ја одбива понудата за било какво местење, но ЕХФ смета дека тој направил прекршок што не го пријавил случајот до федерацијата.

„Судот на ЕХФ го суспендира Начевски на две години за држење на никакви функции во ЕХФ, а покрај тоа тој ќе треба да плати 5.000 евра за прекршување на основните обврски според регулативите на ЕХФ и кодот на однесување на ЕХФ. Оваа одлука се однесува само на прекршоците поврзани со неизвестување за случајот. Легалните постапки и истраги за недостаток на интегритет и нерегуларности со обложување уште трааат“, велат од ЕХФ.

Scroll to Top