Top Sport

(Видео) Моторспортот е опасен! Застрашувачки инцидент на Индикар

Мотоспорт трките се опасни. За ова добивме страшно потсетување во саботата, кога на Спа-Франкоршамп животот го загуби холандскиот тинејџер Дилано вант Хоф, но и на тренинзите на Инди 200 трката во Мид-Охајо во САД.

Францускиот ветеран, 39-годишниот Симон Пажено имаше среќа што остана жив при драматичното превртување на четвртата кривина на патеката, откако му откажа сопирачките.

Scroll to Top