Top Sport

Челси ќе постави две статуи на лавови пред „Стемфорд Бриџ“

Новите американски газди на Челси не се задоволуваат само со неверојатната активност на пазарот на играчи, откако објавија план за поставување на две статуи на лавови од 2.5 метри пред „Стемфорд Бриџ“.

Откако минатото лето, американскиот конзорциум „Клирлејк капитал“, предводен од Тод Бели го презеде клубот од Роман Абрамович се направија повеќе козметички промени на околината на нивниот стадион, и сега тие пратиле барање за кревање на скулптурите на лавови, кои се претставени на грбот на клубот.

Scroll to Top