Top Sport

Шкотите со прекрасен дрес ја одбележуваат 150-годишнината на репрезентацијата

Шкотската фудбалска асоцијација објави посебна едиција на нивните дреови на „Адидас“ во чест на 150-годишнината на шкотската репрезнтација. Инспирацијата доаѓа од првиот дрес кој го носеле Шкотите во првиот интернационален меч против Англија во 1873 година.

Со традиционална темно сина боја, дресот е одбележен со белата јака и со шкотскиот лав во златно. Дресот првпат ќе се носи на квалификациите за Еуро 2024 против Кипар на 25. март.

Scroll to Top