Перо Антиќ, три кратен освојувач на Евролигата, најави дека ќе се кандидира за претседател на Кошаркарската федерација на Македонија, на наредните избори.

Во моментов функцијата ја обавува Петар Наумоски, со кого Антиќ, не ретко има расправии преку социјалните медиуми.

Одлуката да се кандидира за функцијата, Антиќ, ја објави во емисијата „Улица Македонија“,

„Прват јавно кажувам дека ќе се пријаван да бидам прв човек на македонската кошарка“, рекол Антиќ.