Top Sport

Перковиќ златото го прослави со сочно пцуење! (видео)

Хрватката Сандра Перковиќ во сабоата покажа дека една од најталентираните и најуспешните атлетичарки од регионот, откако освои петто европско злато на првенството во Берлин.

Сепак, балканската крв не би била балканска, ако титулата не се прослави на` посебен начин. По победничкото фрлање, Хрватката беше забележана со сочна пцост: „Да ти е.бам мајката во к.рац“. Тоа е документирано и во официјалното видео на ЕП во Берлин.

ЕП атлетика: Перковиќ маестрално до петто злато, Ингебритсен пак ги победи браќата

Scroll to Top