Top Sport

Починал боксерот Патрик Деј

Американскиот боксер Патрик Деј почина четири дена по борбата со сонародникот Чарлс Конвел во Чикаго.

Деј доживеал тешки повреди на главата, поради што бил во кома. Тој бил нокаутиран од десетата рунда. Веднаш по борбата на носилки бил однесен од салата и префрлен во најблиската болница.

Промотерот Лу Дибела потврдил дека Деј починал во средата опкружен со членовите на семејството, блиските пријатели и членовите на својот тим.

Scroll to Top