Top Sport

Стартуваше новиот проект на Лазаров, ракометниот клуб „КЛ7“

Првата македонска ракометна лига од оваа натпреварувачка сезона ќе има уште еден клуб „КЛ7“. Идејата на легендарниот Кирил Лазаров е јадрото на новиот субјект во македонскиот ракомет да бидат млади играчи чии тренер ќе биде Андон Бошковски.

„Ќе поставуваме високи цели за да можеме да ги препознаеме карактерните особини на нашите играчи за што подобро селектирање. Ќе учествуваме на интернационални турнири со реномирани противници. Нашата цел ќе биде стандарден суперлигаш со таргет млади македонски играчи”, изјави идејниот творец на проектот Кирил Лазаров.

Тренажниот процес на ракометарите на „КЛ7“ е во тек, а првиот официјален натпревар го имаат во средината на септември. До почетокот на првенството „КЛ7“ ќе одигра повеќе пријателски натпревари со суперлигашки тимови.

Идејата за уште поголема популаризација на ракометот кај децата Лазаров и неговиот тим ја реализираат веќе трета година, преку школите кои работат низ Македонија. Нивното мото е “Ракомет за секое дете”, со цел најдобрите од нив по неколку години да се изборат за своето место во клубот.

извор/lazarovkiril7.com

Scroll to Top